Ești gata pentru Hangariada 2020?

In 2020, Hangariada by HangariadaLeave a Comment

Ce este Hangariada?

Uneori, ai nevoie doar să privești cerul și să îndrăznești să visezi. Să vezi cu ochii tăi cum visul se îndeplinește și cum faci ca întreaga comunitate locală să facă parte din visul tău. Așa au făcut Alexandra și Laurențiu Maftei, cei doi soți pasionați de tot ce înseamnă avioane și artă, care și-au dorit să împărtășească cu cât mai mulți oameni pasiunile lor. Așa a apărut, în 2012, Hangariada, singurul festival de artă și zbor din România.

Și uite așa, din 2012 încoace, în fiecare an, Aeroclubul „Alexandru Matei” din Iași devine locul de întâlnire al tuturor hangarienilor, adică al oamenilor care iubesc Hangariada și festivalurile locale. Timp de trei zile, ne bucurăm împreună de showuri aviatice, salturi cu parașuta, zboruri cu planorul, concerte de muzică, expoziții de artă, spații de joacă pentru copii, mâncare, băutură și multe activități distractive și relaxante. Este primul festival al primăverii, cel care deschide drumul tuturor festivalurilor locale din acel an.

Cum a fost la Hangariada 2019?

2019 a fost anul în care Alexandra și Laurențiu au hotărât să predea conducerea și organizarea festivalului altcuiva, iar ei să se ocupe de noi proiecte. Așa că l-au dat mai departe unor oameni capabili, în care aveau încredere că vor duce principiile Hangariada acolo unde trebuie și că vor crește festivalul de la an la an, păstrând cele două elementele principale, specifice festivalului: zborul și arta.

2019 a fost anul în care Alexandra și Laurențiu au predat festivalul echipei Teo`s Cafe, oamenii prezenți de atâția ani de zile la toate festivalurile și evenimentele importante din Iași. Și uite așa, în 2019 am organizat cea de-a noua ediție Hangariada și am adunat în festival peste 20.000 de oameni dornici de activități inedite.

Am avut cel mai mare spațiu de joacă gonflabil din zonă, un loc de joacă pentru copii de peste 1300 mp. Pe lângă asta, copiii s-au dat cu tiroliana, s-au urcat pe panoul de cățărare, și-au făcut codițe, s-au pictat pe față, au participat la ateliere pentru copii, au văzut piese de teatru, au învățat despre sănătatea dinților, au putut să își cumpere jucării, dulciuri, cărți și bijuterii, au dansat, s-au jucat și s-au bucurat atât de activitățile de la sol, cât și de spectacolul de pe cer.

Adulții s-au distrat și ei, fie că au participat din plin la activările partenerilor, fie că s-au relaxat cu o bere într-una dintre zonele special amenajate, fie că au dansat pe muzica de festival, fie că au râs la stand-up comedy, fie că s-au bucurat de showurile aviatice și de salturile cu parașuta.

Au fost trei zile pline, pe care noi ni le amintim cu mare drag, pentru că ne-au rămas pentru totdeauna în minte și în suflet. Dacă vrei să ți le reamintești și tu, aruncă un ochi peste albumul foto! Iar pentru cea de-a zecea ediție, vrem să creștem și mai mult și să oferim comunității festivalul pe care și-l dorește.

Ce trebuie să știi despre Hangariada 2020?

Cea de-a zecea ediție are loc în perioada 22-24 mai 2020, tot la Aerodromul „Alexandru Matei” din Iași. Cât de curând anunțăm înscrierile pentru zborul cu planorul și salturile cu parașuta, așa că asigură-te că urmărești evenimentul. Până atunci, îți mai spunem că vom avea mai multă muzică, mai multă artă, un spațiu de joacă și mai mare și alte câteva activități inedite, așa că trece-ți neapărat în calendar că între 22 și 24 mai ești în Iași, la Hangariada. Și, evident, vii cu prietenii și familia, că doar e un festival despre oameni și comunitate!

Încă un lucru foarte important pe care trebuie să îl știi și să îl spui mai departe este că suntem deschiși la sugestii, la idei, dar și la noi și noi parteneri, cu care să creștem împreună și să construim festivalul de artă și zbor de care comunitatea locală are atât de mare nevoie. Așa că dacă vrei să faci și tu parte din festival, scrie-ne la contact@hangariada.ro și hai să întindem împreună aripile comunității!

 

Leave a Comment