Când ne mai vedem la Hangariada?

In 2020 by HangariadaLeave a Comment

Tastăm de zor pe laptop, mai luăm câte o gură de cafea și muncim cât se poate munci în condițiile date. Deodată, se aude zgomotul unui avion care zboară deasupra noastră. Ne oprim din tot ce facem, zâmbim nostalgici și începem să visăm cu ochii deschiși. Acum mai mult decât oricând. Pentru că acum ar fi trebuit să fim de fapt pe Aerodromul „Alexandru Matei”, încheind cea de-a zecea ediție Hangariada, singurul festival de artă și zbor din România. Terminați de oboseală, dar fericiți că am dus până la capăt încă o ediție de festival local.

Ne aducem repede aminte de tot ce s-a întâmplat anul trecut, când peste 20.000 de oameni au venit la Hangariada. De toată energia festivalului, de muzică, de zumzetul general, de zboruri, de artă, de oameni. Și ne e așa de dor de voi! Să stăm pe iarbă, să mâncăm ceva bun, să ne răcorim cu o băutură, să privim cerul și showurile aviatice de pe el, să cântăm, să dansăm, să ne bucurăm de bucuria copiilor din spațiul de joacă, să fim liberi, să fim împreună!

Așteptam ediția cu numărul 10 încă de când ne-am apucat de ediția cu numărul 9. Atât de tare visam la ediția asta. Voiam să fie un 10 memorabil. Cu siguranță nu în sensul cu care a devenit memorabil acum, în pandemie. Aveam totul pregătit, aveam surprize și un line-up cu cei mai mulți și cei mai faini artiști de până acum. Aveam mai mulți parteneri, mai multe activități, un spațiu de joacă mai mare, mai mulți vendori, mai multă muzică, mai multă artă.

Când am conștientizat că ediția numărul 10 Hangariada nu va mai avea loc între 22 și 24 mai 2020, am fost mega-triști. Când am luat cu greu decizia să anulăm de tot Hangariada anul acesta, ni s-a rupt sufletul de durere. Dar trebuie să fim responsabili și să ne gândim, înainte de toate, la siguranța oamenilor și la sănătatea hangarienilor.

Așa că tragem aer în piept, ne delectăm sufletul cu toate fotografiile de la ediția trecută și ne pregătim pentru un 11 fantastic. Încă nu știm ce, cum și când va fi, pentru că e clar că nu depinde doar de noi. Dar asta nu ne împiedică să visăm și să planificăm, ca să avem totul gata când vom primi undă verde.

Și poate că vom reuși chiar anul acesta să facem „bucăți” din Hangariada, mini-evenimente și activități care să mai potolească dorul și care să respecte reglementările de siguranță. Poate vom face măcar salturile cu parașuta și zborurile cu planorul, cele două activități pe care toți hangarienii le așteaptă ca pe o binemeritată gură de aer și de evadare. Poate… dar mai bine vă destăinuim mai multe când primim toate aprobările necesare și când vom ști sigur că ne putem revedea, măcar pe rând, cu toți prietenii Hangariada.

Pentru că dincolo de adrenalină, raze de soare, artă și familie, Hangariada este, înainte de toate, despre oameni. Despre oameni cu spirit liber, despre oameni care iubesc festivalul, despre voi. Până la noi vești, vă mulțumim din inimă pentru toate mesajele și vorbele de încurajare. Dragostea voastră ne ajută să ne continuăm zborul și să zâmbim nerăbdători la gândul că foarte curând ne vom putea revedea!

Până atunci, „stăm aproape” în online, pe Facebook și Instagram mai exact, ca să mai depănăm niște amintiri și să vă anunțăm repede-repejor, imediat ce avem vești!

Leave a Comment