Am început pregătirile pentru Hangariada 2022 și uite ce ar trebui să știi

In 2022 by Hangariada

După atâta pauză și așteptare, ne simțim ca acei copii care știu că aventura pe care o așteptau de atâta vreme urmează să se întâmple în sfârșit. În 2022, ne dăm întâlnire pentru o nouă ediție, una mai așteptată decât oricând. Se întâmplă cu toate reglementările și măsurile de siguranță în vigoare, dar, mai ales, cu tot dorul pe care l-am purtat perioada asta în suflet după festival. Ți-am pregătit un festival cu mai multă artă, cu mai multă muzică, cu mai multă distracție și cu mai mult zbor. Ești gata să simți din nou libertatea în inimă?

Noi de abia așteptăm să simțim zarva festivalului, să vedem fețele vesele și relaxate ale festivalierilor, să ascultăm muzică live, să privim showurile aviatice, atât de așteptate de toată lumea, de la mic la mare.

Așa că între 27 și 29 mai 2022, te așteptăm la o nouă ediție Hangariada, singurul festival de artă, muzică și zbor din țară. Timp de trei zile de mai, te încântăm cu show-uri aviatice, zboruri cu planorul, salturi cu parașuta, concerte cu muzică live de la artiști locali și naționali, expoziții și instalații de artă, cel mai mare parc de joacă pentru copii din zona Moldovei, zone de relaxare, zone de mâncare și băutură, artizani și multe alte surprize, pe care ți le vom dezvălui pe parcurs.

Fiecare 2 din 2022 reprezintă dublul de artă, muzică și zbor de care ne e atât de dor, după 2 ani de pauză cauzată de pandemie:

Artă. Hangariada s-a născut din cele două pasiuni pe care le aveau inițiatorii festivalului: arta și zborul. Așa că acum nu poate să existe Hangariada fără artă și arta fără Hangariada. Pentru că avem nevoie de lucruri care să ne bucure mintea și sufletul, iar arta poate să facă asta. Arta reușește să transforme totul în poveste, să îmbine emoția cu frumosul, să aducă oamenii buni împreună. Sau, cum bine zicea Victor Hugo, arta reușește să dăruiască aripi.

Muzică. Ne place să simțim liniștea întinderii verzi de la Aerodrom, ne place și adierea vântului când privim spre cer, unde avioanele își fac de zor showul lor aviatic, dar cel mai mult ne place când tot zumzetul festivalului se îmbină perfect cu muzica live de la hangar. Pentru că muzica este cea care face legătura dintre artă și zbor, cea care unește cerul cu pământul și ne cocoață pe norii pufoși ai festivalului.

Zbor. Indiferent de vârsta pe care o ai, sigur se trezește în tine fascinația pentru showul aviatic făcut cu mare măiestrie de piloți și de avioanele lor, sigur apare în tine dorința de a te da măcar o dată cu planorul, sigur îți găsești curajul de a te arunca în gol cu parașuta. Pentru că Hangariada înseamnă zbor, distracție, aripi întinse și oameni liberi. Hangariada e despre acel fior al zborului spre libertate.

Ediția de anul acesta va impune, pe lângă măsurile de siguranță, și achiziționarea unui bilet, care oferă acces la activitățile din interiorul festivalului. Acest lucru ne va permite atât să acoperim costurile de organizare, cât și să asigurăm o bună desfășurare a activităților, cu toate măsurile de protecție necesare.

Ne aducem aminte cum a început Hangariada, adică așa cum încep toate poveștile bune: cu un vis și o pasiune. Pasiunea pentru artă și zbor și visul de a le uni într-un festival. În visul ăsta au crezut și oamenii de la Aeroclubul „Alexandru Matei” din Iași, care au oferit Hangariadei spațiul neconvențional de care avea nevoie pentru a fi transformat într-un festival adevărat și care sunt, an de an, alături de noi, de Iași.

De la ediție la ediție, festivalul a crescut considerabil și a adus noi și noi activități creative și recreative. Și indiferent de schimbările prin care a trecut noțiunea de Hangariada, au rămas mereu aproape valorile care au pus bazele acestui concept: promovarea artiștilor locali, echilibrul între artă și zbor și construirea unui spațiu în care comunitatea să fie pe primul loc.

Credem în puterea comunității care a demonstrat cu fiecare ediție, încă de la începuturi, că orașul Iași merită să fie pe harta festivalurilor puternice din țară și că Hangariada are exact acest potențial de care avem nevoie. Între 27 și 29 mai 2022, ne bazăm pe tine că vei fi acolo, alături de comunitate, ca să simțim împreună libertatea.

Până atunci, fii cu aripile întinse și cu urechile ciulite și urmărește-ne în Social Media, pe Facebook și pe Instagram. Hangariada se apropie.

Daca vrei sa fii la curent cu noutățile legate de festival, vezi Eventul Hangariada 2022.