Missed Call: La început am simțit o ușoară frică de a fi vulnerabili

In 2023 by Hangariada

În mai puțin de o lună sunteți așteptați la Aerodromul „Alexandru Matei” din Iași, pentru cea de-a unsprezecea ediție Hangariada, singurul festival de artă, muzică și zbor din România

În weekend-ul 19-21 mai vom avea trei zile pline de show-uri aviatice, zboruri cu planorul, salturi cu parașuta, concerte cu muzică live de la artiști locali și naționali, expoziții, zone de relaxare, zone de mâncare și băutură, artizani și multe alte surprize.

Una dintre mult așteptatele trupe locale care va urca pe scena Hangariada este Missed Call.  Această trupă reprezintă un mix dansant între pop, electro, rock și edm, presărat cu elemente de jazz, soul si r&b. 

Membrii fondatori, Cosmin Gafițescu și Răzvan Nica, au pornit proiectul în 2018. Cei doi au compus, înregistrat și produs fiecare cântec, colaborând totodată cu prieteni pentru partiturile vocale ale pieselor. Colabortorii au fost Diana Liță, Maria Păuleț, Alex Savi și Radu Săndulescu, cel din urmă alăturandu-se trupei în 2021 ca membru full-time.

Cum a fost să înființați trupa? Ce provocări ați avut pentru înființare?

Cred că cel mai dificil lucru, de cele mai multe ori, când se pune problema de a porni un proiect nou, este acela de a găsi oamenii potriviți pentru asta. Inițial proiectul a început în doi oameni, apelând, când era nevoie, la session artists, fie că era vorba de instrumentiști sau vocaliști. După această etapă am ajuns să fim trei în trupă și ne-am dorit foarte mult să formăm o echipă tehnică a noastră pentru a avea alături oamenii care să rezoneze cu idealurile noastre. Astfel, am reușit să aducem lângă noi trei oameni faini: un sunetist, un luminist și un fotograf, care să ne ajute mereu să punem în scenă show-ul pe care ni l-am dorit, dar și să arătam tot timpul bine în online. Acum am ajuns să fim patru în trupa și probabil suntem în punctul cel mai bun în care ne putem considera un BAND în adevăratul sens al cuvântului.

Ce v-a unit ca trupa? Care este inspirația voastră?

Mereu ne-a unit faptul că ne cunoaștem de foarte foarte mulți ani. Faptul că am trăit foarte multe momente dincolo de proiectul Missed Call și dincolo de scenă ne-a apropiat și ne-a demonstrat că lucrul acesta vă face mereu diferență.
Poate va suna cliseic, dar inspirația noastră vine din absolut orice ne înconjoară și din orice am trăit în trecut sau trăim în prezent. Am încercat mereu să fim cât mai reali posibil prin orice mijloace. La început am simțit o ușoară frică de a fi vulnerabili și de a lasă la suprafață lucrurile care ne macină, dar cu timpul am realizat că tocmai lucrul acesta face ca muzica pe care o cântam să transmită și mai mult.

Care este cel mai frumos moment pe care l-ați avut ca trupă?

Fiecare moment pe care l-am trăit împreună a avut farmecul lui, dar dacă e să fie unul în mod special, l-aș alege pe cel în care am plecat în primul nostru mini-turneu. Era prima experiență pe drum împreună, cântând în fața unor oameni necunoscuți, neștiind exact ce se va întâmpla. Însă, în momentul în care am ajuns în orașele respective și am văzut că oamenii deși nu știau cine suntem erau atât de încântați să ne vadă cântând, nu ne-a venit să credem că se întâmplă asta. Ba mai mult decât atât, după concert au vrut și să facă poze cu noi și să le dam autografe.

În ce direcție se îndreaptă Missed Call? Care sunt următoarele planuri pentru trupă?

Vrem să lansam un album toamna aceasta. Avem patru piese gata, dintre care doua deja înregistrate. Momentan nu știm exact cate vor fi, noi speram că vor fi cât mai multe, dar să vedem ce insipiratie vom avea. Totodată, vrem să lansam și un videoclip pentru una dintre piese, dar mai multe detalii despre aceste lucruri vom da în curând.

Care este cea mai mare ambiție a voastră?

Mereu mi s-a părut foarte nice când mă uitam pe YouTube și vedeam cum zeci, poate sute de mii de oameni canta împreuna refrenele unor piese  în timp ce în fața lor trupa preferată este pe scena. Acolo ne dorim și noi să ajungem.

Ce le transmiteți publicului Hangariada?

Abia așteptam să vă vedem și să vă cunoaștem. Este pentru prima data când vom canta la acest festival, deci cu siguranță vă fi o întălnire foarte specială.

See you on the 21st of May folks!