Pinholes – E un monstru în care noi aruncăm timp și energie fără ezitare sau așteptări. Uneori zâmbește înapoi, alteori înfulecă egoist. Nu știm sigur încă cine controlează pe cine.

In 2023 by Hangariada

Poți să îi asculți live pe băieții de la Pinholes, pe 20 mai, la festivalul Hangariada 2023

Pinholes, trupa de rock alternativ din Iași, este un grup cu mult potențial din zona de underground a scenelor românești, care prin sound-ul original și combinația de versuri profunde și dramatice, a reușit să își formeze o baza de fani serioasă în multe orașe din țară și să atragă atenția criticilor de specialitate.

 De asemenea este și una dintre formațiile care va urca pe scena unuia dintre cele mai îndrăgite festivaluri din regiunea Moldovei, și anume, Hangariada 2023. În perioada 19-21 mai, Aerodromul  “Alexandru Matei” din Iași va fi locul unde arta, muzica și zborul vor aduce împreună ieșenii dornici de adrenalina dată de saltul cu parașuta, sau poate de un zbor cu planorul, de cei dornici să se bucure de muzica dată de un concert live, cât și de gurmanzii care doresc să își satisfacă curioasele papile gustative. Cu alte cuvinte, este un festial cu de toate pentru toți. 

În rândurile următoare o să aflăm ce au însemnat 12 ani de la înființarea trupei, cât și ce planuri de viitor au membrii acesteia:

Cum vă simțiți la 12 ani de la înființarea trupei

Trebuie să recunoaștem, destul de bine. Avem resursele necesare să continuăm încă pe atât, dacă nu ne cedează oasele între-timp. Am avut mare noroc în toți anii trecuți, unde rar am întâlnit pe cineva care nu a fost dispus să ne ajute, sa ne audă, să ne promoveze. 

Pinholes e un monstru în care noi aruncăm timp și energie fără ezitare sau așteptări. Uneori zâmbește înapoi, alteori înfulecă egoist. Nu știm sigur încă cine controlează pe cine. 

Care este cea mai mare provocare prin care ați trecut

Tot ce s-a întâmplat dificil în trecut e doar o poveste amuzantă acum. 

Provocările actuale sunt cum să ne împachetăm tot gear-ul în dubă și cum să ne organizăm demo-urile pentru noul album. 

Care este cel mai frumos moment pe care l-ați avut ca trupă

Cred că au fost prea multe ca să le pot enumera. Aș putea izola dintre ele apariția primului nostru vinyl Sputnik. Cred că am avut toți un moment de bucurie pură când muzica noastră a răsunat pentru prima oară de pe acel disc roșu.  

În ce direcție se îndreaptă Pinholes  Care sunt următoarele planuri pentru trupă

Ca de obicei – piese noi, album nou. Tortura nu se oprește niciodată. Abia am scos un nou single iar noul nostru disc – Flori de mucegai partea 1, un fel de best of Pinholes și modul nostru de a sărbători 10 ani de Pinholes – e deja la vânzare prin Supersonic Records. 

Lucrăm migălos și la Partea 2 și dezbatem dacă să mai publicăm câteva piese live, din arhivă. 

Ce sfaturi aveți pentru trupele la început de drum

Stilul de viață al unui muzician în turneu nu e neapărat unul foarte simplu. Nici idea de a studia/învăța un instrument nu mai e atât de ușoară, aș zice. Cultura și modul în care cineva își primește, câștigă validarea s-a schimbat. Dacă vreodată te lovește năpasta să îți faci o trupă, trebuie să te pregătești de un lung drum. Muzica se mișcă foarte lent. 

Ce le transmiteți publicului Hangariada

Pinholes a plecat din Iași și e tot timpul o plăcere să cântăm în orașul în care ne-am format. Desigur, ca niște fii rătăcitori am plecat spre locuri pe care noi le-am considerat mai potrivite pentru planurile noastre, dar ne întoarcem tot timpul cu același rânjet nostalgic de “mă primești înapoi?”. 

Dacă mai este ceva ce ați dori să spuneți, aveți liber la cuvânt.

Ultima noastră piesă – “Atacă-mă cum am învățat” se găsește peste tot, aici – https://songwhip.com/pinholes/atacămă-cum-am-învățat