Image

Despre noi

Hangariada a început, așa cum încep toate poveștile bune, cu un vis și o pasiune. Pasiunea pentru artă și zbor și visul de a le uni într-un festival. În visul ăsta au crezut și oamenii de la Aeroclubul „Alexandru Matei” din Iași, care au oferit Hangariadei spațiul neconvențional de care avea nevoie pentru a fi transformat într-un festival adevărat. 

Cu doar câțiva oameni în organizare, prima ediție a adunat câteva sute de persoane, atrase de cultura underground asociată cu activitățile aeronautice. Apoi, de la ediție la ediție, festivalul a crescut considerabil, aducând noi și noi activități creative și recreative. Și indiferent de schimbările prin care a trecut noțiunea de Hangariada, au rămas mereu aproape valorile care au pus bazele acestui concept: promovarea artiștilor locali, echilibrul între artă și zbor și construirea unui spațiu în care comunitatea să fie pe primul loc.

Credem în puterea comunității care a demonstrat cu fiecare ediție, încă de la începuturi, că orașul Iași merită să fie pe harta festivalurilor puternice din țară și că Hangariada are exact acest potențial de care avem nevoie.