Despre Hangariada

2012 a fost anul care a pus pe harta Iașiului festivalul Hangariada. Un festival care își dorea să îmbine muzica bună și zborul într-un loc cu tradiție pentru asta, Aerodromul din Iași. Cu doar câțiva oameni în organizare, prima ediție a adunat câteva sute de persoane, atrase de cultura underground asociată cu activitățile aeronautice.

Următoarele ediții au crescut progresiv, încercând să aducă pentru participanți cât mai multe activități creative, recreative și sportive. De asemenea, spectacolele de teatru și atelierele au fost primite de către public cu interes, dând plus valoare evenimentului. Indiferent de schimbările prin care a trecut noțiunea de Hangariada, au rămas mereu aproape valorile care au pus bazele acestui concept: promovarea artiștilor locali, adresarea către un public cât mai divers, cât și construirea unui spațiu în care comunitatea să fie pe primul loc.

Astăzi ne pregătim pentru ediția Hangariada cu numărul 10 care țintește cât mai sus, având în spate o echipă de oameni tineri, cu obiective îndrăznețe. Mai mult decât oricând, credem în puterea comunității care a demonstrat cu fiecare ediție, din 2012 încoace, că orașul Iași merită să fie pe harta festivalurilor puternice și de impact și că Hangariada are acest potențial.


Image